Sám vrah, na kterého soudce v pátek uvalil vazbu, nahlásil, že jeho přítelkyně je pohřešovaná. „Příčinou byly rozpory mezi nimi. Byla zabita zvlášť trýznivým způsobem, měla mnoho mechanických poranění,“ řekl Právu vyšetřovatel případu František Vychytil.

Potvrdil, že žena byla zabita v domě na okraji Pardubic a vrah ji odvezl autem do lesů u Pohránovského rybníka, kde ji zakopal.

Vrah mrtvolu důkladně ukryl

Policisté na tomto místě už před několika dny pátrali, ale marně. „Ukryl tělo důkladně a důsledně,“ připustil šéf kriminálky Šimek. Ani psi vycvičení na vyhledávání mrtvol nejprve ženu nenalezli.

Nemalou roli v objasňování případu hrály kamery. Jedna pomohla určit dobu vraždy, protože na ní byla zachycena zavražděná vcházející do domu, druhá zachytila vraha, když z Kolína posílal doklady mrtvé.

Na případu pracovalo dvacet kriminalistů a více než stovka dalších lidí. „Je třeba ocenit neutuchající nasazení našich pracovníků. Před měsícem jsme neměli v ruce prakticky nic,“ pochvaluje si náměstek pardubického policejního ředitele Jiří Žouželka.